Restauranter i Tautavel og omegn.

Oplysningerne på denne side er baseret på egne oplevelser eller oplysninger fra bekendte, som har besøgt området. Hvis I selv har oplevelser, der kan udbygge vor samlede viden, vil jeg gerne høre om det. Det er ikke muligt for mig at have ajourførte oplysninger om restauranterne. Så oplysningerne skal opfattes som inspiration til selv at undersøge de enkelte steder og fx. spørge de lokale eller Tripadvisor for at få de mest aktuelle vurderinger. sept 17.

TautavelUdenfor turistsæsonen er Tautavels restauranter mest åbent til frokost. Check eventuelt åbningstid på forhånd. Da restauranterne  i høj grad lever af de dagturister, som kommer til Tautavel for at se på museet og smage på vinen, er nogle desværre af en lidt svingende kvalitet. Men der er da flere restauranter,  hvor der kan spises udemærket. Brug også Tripadvisor !

I hovedgaden, på et hjørne hvor vejen går op til museet ligger L ' ForHom, som har en god frokostmenu. Man vælger fx. 3 tapasretter ud af et større udvalg og sidder i en hyggelig gårdhave med skyggefulde træer.

En egnstypisk restaurant i byen er Le petit Gris, der ligger lige i kanten af byen på vejen imod Estagel. Ca.10 minutters gang fra huset over floden på højre hånd efter det gl. kooporativs bygning(Byrrh). Le petit Gris er en grå snegl, som man finder på menukortet sammen med en lang række mere almindelige og veltillavede retter, hvoraf mange er tilberedt over restaurantens åbne grill. Hvis man synes grillet kød og pølse virker for tungt, så prøv evt. deres grillede fisk. Creme Catalane, den lokale variant af desserten Creme Brulé, karameliseres også her ved hjælp af den åbne ild. Prøv den ! NB. Restauranten har skiftet ejer og har været af lidt svingende kvalitet.

Restauranten les Silex (omtalt fx. i Petit Futè 2012) , der ligger overfor kooperativet, skulle efter sigende være værd at besøge.The Silex har skiftet ejer i foråret 2010 og ser ud til at udvikle sig positivt. Lokalet indenfor er blevet moderniseret mv. Nogle af mine bekendte har spist der to gange sommer og efterår 2015 og været godt tilfredse.  

De øvrige restauranter i nærheden af  kooperativet og museet tilbyder som sagt alle mad af lidt forskelligt tilsnit og kvalitet. Se evt. Tripadvisor.

I Maury fik en restaurant 'La Maison du Terroir' i 2008  en Michelin-stjerne. Den ligger lige når man kommer ind i byen ad D117 fra Estagel/Tautavel, på højre hånd. Den kok som bestyrede restauranten er desværre rejst. Men der er kommet en ny vært som er i gang med at bygge et nyt image op.

Vi har prøvet restauranten flere gange og kan klart anbefale den, hvis man er interesseret i mad. Og det behøver ikke at være dyrt. For omkring 30 Euro får man en frokostmenu med 3 retter (+ 2-3 små ekstra godbidder). Hertil mulighed et virkelig godt glas vin til fx 8-10 Eur. Dette er frokostmenupris på hverdage. Der er dyrere menuer og a la carte samt et stort udvalg af lokale vine. AOC - Maury er kendt for mørk dessertvin. Frankrigs svar på portvin. Prøv den evt. til desserten. I sæson'en skal der bestilles bord, tlf. 04 68 86 28 28. (se mere på: www.maison-du-terroir.com )

Ligeledes i Maury, på venstre hånd lidt længere fremme (33 Av. Jean Jaures) ligger en restaurant/cave, hvor alle gæster spiser sammen ved store borde (udenfor sæson'en ved et stort bord). Den hedder Le Pichenouille, tlf: 04 68 59 02 18 ( www.restocave.com ). Dagens veltilberedte menu, 3 retter, koster 16-20 Eur.

Estagel. Ingen restauranter i selve byen kalder på særlig omtale. 

Men på vingården Mas Jau, der ligger mellem Estagel og Case-de-Penes, på nordsiden af floden, - afholdes frokoster med vinsmagning. Konceptet er at man smager mange vine og får enkel og god mad til. Det er en god oplevelse, som kan anbefales. Man skal nok bestille bord i forvejen.

Frokost på Chateau de Jau (kopieret fra www.vagabond.info) omkring
Estelle Dauré er ikke professionel restauratør, men hendes madkarriere begyndte for 40 år siden, da hendes mor, Sabine, blev bedt om at lave et måltid mad for daværende præsident Valéry Giscard d´Estaing og 50 lokale kendis´er. Resultatet blev en menu som afspejler den rustikke mad som foretrækkes af de lokale folk der arbejder i vinmarkerne.
Her serveres på ca 40. år  den samme frokostmenu i den smukke gårdrestaurant under det store morbærtræ. Det er enkelt, ukompliceret, og det er smukt. Indretningen er meget rustik med masser af sten og jern og ikke for mange forstyrrende dekorationer. 'En restaurant skal ikke være en kirke. Det skal ikke være andægtigt eller højtideligt, men umiddelbart og afslappet', siger Estelle. Maden er lavet på udsøgte og basale lokale råvarer, og alt serveres smukt og enkelt og klassisk, uden tilbehør og uden for mange dikkedarer: Først olivenbrød (fougasse), så solide skiver landbrød gnedet med tomat, olivenolie og serveret med peber og tynde skiver serrano skinke. Derefter små udsøgte lammekoteletter og en aldeles fremragende og saftig catalansk pølse, begge grillet over tørrede vinskud. Så en blød og halvstærk Roquefort fra Papillon med et stykke grillet brød og til sidst mandarinis med pommerans. Til alle retter serveres selvfølgelig husets forskellige vine og den søde Muscat de Rivesaltes til ost og dessert. Prisen er 'latterlige' €34 inklusive alle vinene, som skænkes med meget rund hånd. Desværre kun åbent om sommeren i perioden ca. 15. juni til ca. 25. september og kun til frokost 12.00-14.30. I en kortere periode midt på sommeren serveres en aftenmenu, som er lidt mere omfattende. Reservation nødvendig enten på tlf: 04 6838 9138 eller på email: daure@wanadoo.fr. I forbindelse med vingården og restaurant huser Estelle også et imponerende kunstgalleri med skiftende udstillinger, og selvfølgelig kan man også købe alle husets vine på stedet.
 

I den lille by Montner, 2 km syd for Estagel, ligger en Gourmet-restaurant og hotel, som har en Michelin stjerne: .Auberge du Cellier. Jeg har besøgt den til frokost og det er en rigtig god restaurant som jeg kan anbefale, hvis man har lyst til at spise godt

I Belesta, helt oppe øverst på hovedgaden ligger en restaurant, 'Chez Pierre', der er lavet ved at den sidste del af den smalle gade er dækket over med glas. Der er en fantastisk udsigt herfra. Dette er fortrinsvis en frokostrestaurant.

Nordpå, omkring 1 km udenfor Durban i retning imod Sigean, ligger en charmerende restaurant 'Auberge de Chateau le Bonnafous', hvor vi har spist enkel og god 3 retters frokostmenu incl. vin for 15 Euro. Kan anbefales hvis man er kørt nordpå ind i Corbiere og er i nærheden ved frokosttid (eller aften).

I Le Barcares ligger Les Pyrenee lige ved den store parkeringsplads og stranden. Her får man meget for pengene, fx en god frokost formule til ca. 15 Eur, for 3 retter incl. vin og kaffe. De har også en fiskemenu til 22 Eur. for 4 retter, fx. østers (ekstra 2 Eur.) , fiskesuppe, fiske hovedret fx. laks, ost eller desert. Her er virkelig god mad for pengene med gode råvarer mens tilbehøret måske ikke er så avanceret. Der er også en entrecote-menu, hvis man ikke vil have fisk.

2-3 km længere nordpå i Bacares ved Place Tertre, ligger en sjov cafe/restaurant/galleri, der hedder Agithé.

Der er selvsagt mange restauranter i Perpignan og Rivesaltes. Brug Tripadvisor !

I Perpignan en lidt bedre restaurant La Galinette, 23 Rue Jean Peyra, 60000 Perpignan. tlf. 04.68.35.00.90 

La Rencontre, 16 rue des Candeurs, 04.68.34.42.73  skulle være anbefalet af Michelin (altså ingen stjerner, men god mad). Her kan man spise en frokostmenu for 18 Eur.

På  nr.17 rue de la revolution, ligger en god lille restaurant Le 17, som er specialist i fiskeretter.04.68.38.56.82. (lige overfor ude på pladsen ligger også et godt sted)

På er lille torv i nr. 7 rue du Figuire Place ligger også en velbesøgt restaurant Le Figuire.

I Rivesaltes fx. Rombaud, en kombineret restaurant og vingård. Der serveres god mad og rummet er spændende. Alle dage til frokost og aften. Der skal bestilles bord i weekend'en. Tlf. 04 68 64 35 35. adr. 2 Av. de la Salanque, 66600 Rivesaltes, ved vej D12B.
Også ved vinhuset Cazes, ligger en restaurant af samme tilsnit  ('Restocave') og prisniveau'et er begge steder ca. 30 Eur. for en middag: La Table d'Aimé, 4 rue Francisco Ferrer, tlf 04 68 34 35 77. Det er inde i byen.

I Thuir på et lidt større firkantet torv, findes flere restauranter. Jeg har spist på La Casa Da Lie, ved hjørnet af torvet, 20 Boulevard Leon-Jean Gregory  tlf..04.68.53.03.92

I Ceret er der mange restauranter på hovedgaden og de små torve. Hvis man kun har lyst til et lettere måltid eller en sandwich ligger der en god sandwichbar lige til venste for kunstmuseet på hjørnet. Den hedder 'Citron bleue'. Her kan man for 5-6 Eur. + 1.5 Eur for et glas vin nyde et overdådigt sandvich måltid. Man kan både få alm. og varme sandwich, samt andre småretter og salater. 

I Collioure er der ligeledes mange gode restauranger. Hvis man vil ofre lidt ekstra er der en mulighed for at teste en Michelin restaurant med 1 stjerne: La Balette, Route de Port-Vendre tlf .04.68.82.05.07. Restauranten er en del af et hotel, der ligger på vejen imod Port-Vendre, men kun ca. 3-400 m fra centrum af Collioure. At spise middag her, fx. i week-end'en,  koster selvfølgelig noget. Men ikke i nærheden af hvad man skal betale for tilsvarende i Danmark. Og husk at man til frokost på en hverdag kan spise en frokostmenu til måske 35 euro. Men check selv menuer og priser.